lauantai 5. lokakuuta 2019

Tortillarullat uunissa

Hyvä ja helppo ruoka, kastike vaatii vaan vähän valmisteluja. Mut hei, kastikkeen voi kyhätä kokoon vaikka edellisenä päivänä ja silti on hyvää (tai käyttää jämiä pois). Valmistortillaletut on kova sana, niitä löytää usein tarjouksesta eurolla paketti, ja kastikkeen aineitten ei tarvii myöskään kovin kalliita olla.


Ensimmäisenä kuvana pitäis ilmeisesti olla houkutteleva kuva valmiista annoksesta. Nyt laitetaan kuitenkin kuvaa raaka-aineista, koska kuvat valmiista annoksesta on perinteisesti vitun rumia.




Uunitortillarullat

Tarvitset


  • 2/3 keskikokoisesta kesäkurpitsasta
  • 1 1/2 dl (pakaste)maissia
  • 1 tlk kidneypapuja
  • soijarouhetta n. 1 1/3 dl
  • 500 g paseerattua tomaattia
  • 1/2 chili, joskin enemmänki saa mielellän laittaa, nyt oli aika mieto
  • 6 valkosipulinkynttä
  • öljyä paistamiseen (rypsirapsi)
  • balsamiviinietikkaa ja soijakastiketta soijarouheen maustamiseen
  • mausteita: n. 1 tl mustapippuria, paprikajauhetta ja juustokuminaa, n. 1/2 tl savupaprikajauhetta ja kuivattua timjamia.
  • 1 pkt valmistortilloja (8 kpl)
  • juustoraastetta


Tee näin

Kastike pitää tehdä ekaks. Pilko kaikki valkosipulit ja chili, kuullota niitä runsaassa öljyssä. Lisää soijarouhe ja anna paistua ja imeä öljy itseensä. Tässä välissä voit kuutioida kesäkurpitsan jos oot nopee, jos et niin tee se etukäteen. Pistä soijarouheen sekaan loraus balsamiviinietikkaa ja soijakastiketta ja kesäkurpitsakuutiot. Paistele hetkinen, kurpitsa pehmenee. Lisää kuivamausteet ja saa laittaa lisää öljyäkin, jos siltä tuntuu. 

Lisää paseerattu tomaatti ja vähän vettä, anna kiehua miedolla lämmöllä ja soijarouheen turvota. Pistä jossain vaiheessa maissi ja huuhdellut kidneypavut mukaan ja tadaa, sörsseli on valmista. Nyt voi pitää taukoa tai jatkaa heti. Tai ei ihan heti, kun muuten palaa sormet.

Ota esiin tarpeeksi iso uunivuoka ja voitele sitä vähän öljyllä. Irrottele valmistortillat toisistaan, lätkäise letun sisään runsaasti täytettä, rullaa se ja asettele uunivuokaan.


Tässä kuva täyttövaiheesta jos ette muuten älynneet. Sisäänkin saa ehkä laittaa juustoraastetta, mut silleen maltillisesti sitten.

Kun kaikki tortillaletut on täytetty ja ahdettu vuokaan, voi jäljelle jääneen kastikkeen kaataa lettusten päälle ja ripotella mukaan juustoraastetta. Laita uuniin, n. 200 astetta ja sen aikaa, että juustoraaste sulaa ja ehkä vähän ruskistuu. Parikytminsaa voi olla hyvä.

Ota uunista. Syö.


Juuri uunista tullut vuoka. Ois voinu panostaa kuvaan enemmän.

Arvatkaa mitä tästä annoksesta puuttuu? Muuta ku kauneutta ja silmää asettelulle? No vittu salaatti!!!

Syö näitä hei sit salaatin kanssa niin oot fiksumpi kuin me oltiin.

2 kommenttia:

  1. Hitto, että mä nautin näistä postauksista.😂
    Taidanpa tehdä näitä tänään, mutta lihaversiona.

    - ihminen

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mmmmitä, onko tällä blogilla oikeesti lukija!!?! Siistiä, kiitti hei. :D

      Poista