maanantai 17. kesäkuuta 2019

Nyhtökaurapyörykät

Nyhtökaura on hyvää. Sen voi syödä sellaisenaan pannulla paistettuna mutta siitä saa muuten myös helposti tehtyä pyöryköitä. Lihapullia. Ja joo joo, kaupassa myydään myös valmiita nyhtökaurapyöryköitä niin onko paljon järkeä tehdä niitä itse? 

On. Tässä ohje yhdenlaisiin pulliin.

Voi jumalauta saatana miten ruma kuva. Pyörykät hengaa munakoison kanssa, varmaan keskustelevat siitä miten hirveiltä näyttävät.


Nyhtökaurapyörykät

Tarvitset


  • 1 pkt nyhtökauraa. Tämä oli tomaattiversiota, oli hyvää, on jo mausteet ja suola valmiina
  • 4 valkosipulinkynttä
  • 0,5-0,75 dl korppujauhoja
  • 1 kananmuna
  • tuoretta minttua, runsaasti
  • tuoretta persiljaa
  • mustapippuria, paljon
  • 0,5 dl oliiviöljyä


Teet

Nyhtökaurassa on isoja sattumia, eli sitä pitää pilkkoa pienirakeisemmaksi. Hakkeloi veitsellä leikkuulaudan päällä. Pilko samalla valkosipuli ja silppua yrtit.

Heitä juuri pilkkomasi matskut, pippuri ja öljy sekä kananmuna kulhoon. Öljyä on aika paljon mutta mieti, miten rasvaista sikanauta olisi. 

Vaivaa kädellä taikinaksi, lisää korppujauhoja niin, että rakenteesta tulee mukavan muotoiltava eikä liian vetinen. Muotoile pyöryköiksi, tässä voi auttaa jos käsiä vähän kostuttaa.

Paista pannulla runsaassa öljyssä. Ite en osaa paistaa mitään pyöreetä ja litistin nää nugettimaisiksi, niin oli helpompi kontrolloida, mikä osa paistuu milloinkin. Mutta jos osaat paistaa palloja niin kiva. 

Nyhtökaurapullat syötiin tortillaletun välissä paistetun munakoison, tomaatti-paprikasalsan, salaatin ja kurkkutsatsikin kanssa. Mukana halloumi-perunasalaatti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti